Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gerdan Tatlısı Tarifi MasterChef Türkiye All Star
#1
Konuya 
İzmir Gerdan tatlısı İzmir'e ait bir tatlıdır. İçinde erik, kuru kayısı, tarçın, fıstık ve badem bulunur.

Yapımı için malzemeler

1 adet kuzu gerdan
1,5 su bardağı badem
6 su bardağı toz şeker
20 adet erik
2 yemek kaşığı damla sakızı
3 adet çubuk tarçın
20 adet kuru kayısı
7-8 adet karanfil
1 su bardağı dolmalık fıstık

Gerdan tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

Erikleri ve kuru kayısıları suya koyup yumuşatın.

Dolmalık fıstıkları kavurun.

Damla sakızını havanda döverek toz haline getirin.

Gerdanı yağlarını ayıkladıktan sonra tencereye alın.

Eti üzerini geçmeyecek kadar suda orta ateşte pişmeye bırakın. Pişerken suyun üzerinde biriken köpükleri toplamayı ihmal etmeyin.

Et yumuşayıp kemiklerinden ayrılana kadar piştiğinde yağını ve sinirini iyice temizleyip elinizle lif lif ayırın.

Etleri başka bir tencereye alıp et suyunu da süzerek etlerin üzerine ekleyin.

Yemeği yeniden ocağa alıp kısık ateşte yeniden pişirmeye başlayın.

Suda ıslattığınız erik ve kayısıları da ete ilave edip pişirmeye devam edin.

Meyveler yumuşadığında, karanfil, badem, tarçın ve kavrulmuş fıstıkları da tencereye ekleyin.

Ardından şekeri ilave edip karıştırarak pişirmeye devam edin.

Son olarak damla sakızını da ekleyip 10 dakika daha pişirin ve altını kapatın.

Önceden ısıttığınız kaplarda ılık servis edin. Afiyet olsun…

SanalikaForum'in imzası Forum Kurallarını Okumak İçin Linkleri görebilmek için Üye Olun veya Giriş Yapın.
Ara
Cevapla
Teşekkür verenler:


Hızlı Menü:

Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Forumun saati Türkiye saatine göre ayarlanmıştır. Sonra bi yere geç kalınca SanalikaForum'dan şikayetçiyim demeyin.

Taklitlerimizden sakının/Grafikleri çalan Ajdar olsun.


Online Shopping App
Online Shopping - E-Commerce Platform
Online Shopping - E-Commerce Platform
Feinunze Schmuck Jewelery Online Shopping