Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi İçin Malzemeler
Üzüm yaprağı
İç malzemesi için:
4 adet soğan
1 adet çarliston
2 adet orta boy domates
2 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı biber salçası
2 su bardağı pirinç
Sıvı yağ
Tuz
Pulbiber- karabiber
Nane-kimyon
Bir kaç damla limon
Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi Yapılışı
Merhaba hanımlar.
İlk olarak yapraklarımızı karar suya sokup bir kaç dk bekletiyoruz. Çok fazla bekletmeyin yapraklarınız erimesin :) Yaprakları sudan çıkartıp süzülmeye koyalım. Ve iç harcını hazırlama vakti. . İlk olarak soğanları ve çarlistonu küçük küçük doğrayalım ve kavrulmaya koyalım. onalar kavrulunca üzerine salçayı ilave edelim. Domateslerin kabuklarını soyduktan sorna küçük küçük doğrayalım ve onları da koyalım. Baharatları ilave edelim ve son olarak da pirinçi koyalım. Biraz kavurduktan sonra çok az. su ekleyerek iç harcını 5 dk kadar pişirelim ve sarmaya başlayabilirsiniz. (ben yaprakların saplarını atmıyorum tencerenin en altına koyuyorum çok güzel bir ekşi tat veriyor. ekşi severlere tavsiye ederim. ) Sarma işleminiz bitince tencereye sarmalarımızı güzel bir şekilde dizelim. Sarmaları dizdikten sonra üzerine sarmalarla ayni seviyeden 1 parmak eksik su koyalım biraz tuz limon suyu ve sıvı yağ da ekleyelim. Pişirmeye hazır kısık ateşte 40-45 dk kadar pişirelim. AFİYET OLSUN.