TEL ŞEHRİYE ÇORBASININ YAPILIŞI
Yağı tencereye alalım ve biraz ısıtalım. Tereyağı ile yapacaksınız erimesini bekleyelim. Üzerine salçayı ve naneyi atıp biraz kavuralım. Daha sonra suyunu ilave edelim ve biraz kaynatalım. Su iyice kaynadıktan sonra tel şehriyeyi ekleyelim. Tuzunu ekledikten sonra bir miktar karıştıralım. Karıştırmadaki amaç şehriyenin birbirine yapışmasını önlemektir. Şehriyeler ezilecek derecede karıştırmamıza gerek yoktur. Tel şehriye iyice yumuşayıp piştikten sonra ocağın altını kapatabiliriz. Afiyet olsun.
Not: İlk kaynama sırasında eklediğiniz şehriye gözünüze az gelebilir. Ölçüler dışında ekleme yapmayınız. Aksi halde çorbanız makarnaya dönüşebilir. Tel şehriye iyice yumuşadıktan sonra çorbaya kıvam kazandıracaktır.
MALZEME LİSTESİ
Öncelikle tencereye tereyağını alıyoruz ve eritiyoruz. İçerisinde halka şeklinde yeşil biberi doğruyoruz. Sotelenince 1 tatlı kaşığı unu ekliyoruz ve karıştırıyoruz. İyice karışınca 1 su bardağı domates rendesini ekliyoruz. Karışım kıvam alınca 1.5 litre sıcak suyu ilave ediyoruz. Sonrasında tel şehriyeyi ve tavuk bulyonu ekleyip biraz karıştırıyoruz. Şehriyeler pişince ocağı kapatabiliriz. Afiyet olsun.
Alternatif Tarifimizin Malzemeleri
Yağı tencereye alalım ve biraz ısıtalım. Tereyağı ile yapacaksınız erimesini bekleyelim. Üzerine salçayı ve naneyi atıp biraz kavuralım. Daha sonra suyunu ilave edelim ve biraz kaynatalım. Su iyice kaynadıktan sonra tel şehriyeyi ekleyelim. Tuzunu ekledikten sonra bir miktar karıştıralım. Karıştırmadaki amaç şehriyenin birbirine yapışmasını önlemektir. Şehriyeler ezilecek derecede karıştırmamıza gerek yoktur. Tel şehriye iyice yumuşayıp piştikten sonra ocağın altını kapatabiliriz. Afiyet olsun.
Not: İlk kaynama sırasında eklediğiniz şehriye gözünüze az gelebilir. Ölçüler dışında ekleme yapmayınız. Aksi halde çorbanız makarnaya dönüşebilir. Tel şehriye iyice yumuşadıktan sonra çorbaya kıvam kazandıracaktır.
MALZEME LİSTESİ
- 2 çay bardağı tel şehriye veya 1 su bardağı
- 4 su bardağı su
- Salça ( Birazda biber salçası )
- Nane ( 1 tutam )
- Yarım çay bardağı sıvı yağ ( veya 2 yemek kaşığı tereyağı 100-125gr )
- Tuz ( 2.5 çay kaşığı – arzuya göre ilave edilebilir.)
Öncelikle tencereye tereyağını alıyoruz ve eritiyoruz. İçerisinde halka şeklinde yeşil biberi doğruyoruz. Sotelenince 1 tatlı kaşığı unu ekliyoruz ve karıştırıyoruz. İyice karışınca 1 su bardağı domates rendesini ekliyoruz. Karışım kıvam alınca 1.5 litre sıcak suyu ilave ediyoruz. Sonrasında tel şehriyeyi ve tavuk bulyonu ekleyip biraz karıştırıyoruz. Şehriyeler pişince ocağı kapatabiliriz. Afiyet olsun.
Alternatif Tarifimizin Malzemeleri
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 tane yeşil biber
- 1 tatlı kaşığı un
- 1 su bardağı domates rendesi
- 1.5 litre sıcak su
- 1 su bardağı tel şehriye
- 1 tane tavuk bulyon