Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Antep Alaca Çorbası Tarifi (Güneydoğu Anadolu Yöresinden)
#1
Gaziantep Alaca Çorbası Malzemeleri:
Malzemeler:

1 su bardağı buğday (dövme-aşurelik)
1 su bardağı nohut (haşlanmış)
yarım su bardağı yeşil mercimek
1 adet orta boy soğan
3- 3,5 litre su
1 yemek kaşığı salça (biber&domates karışık)
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kuru tarhun (damak tadınıza göre arttırabilirsiniz)
tuz
karabiber
Sosu için:

1 yemek kaşığı tarhun
yarım çay bardağı zeytinyağı
Buğdayı 1 gece önceden sıcak su ile ıslatın.
Bir tencereye buğdayı ve buğdayın üzerini geçecek kadar suyu koyun ve haşlayın.
Soğanı küçük küçük yemeklik doğrayın.
Buğdaylar haşlanınca, çorbayı yapacağınız tencereye alın.
Üzerine su, haşlanmış nohut, soğan ve mercimekleri ekleyerek orta ateşte pişirmeye devam edin.
Tereyağı, salçalar ve tarhunu küçük bir tavaya alıp 2 dakika kadar orta ateşte kavurun. Kavurduğunuz baharatlı salçayı çorbaya ilave ederek karıştırın ve 5 dakika daha kısık ateşte kaynatın.
Çorba kaynarken zeytinyağı ve tarhunu küçük bir tavada kızdırın.
Çorbayı servis kaselerine alın ve üzerine baharatlı yağ gezdirerek servis yapın.
alaca-corba.jpg
Ara
Cevapla
Teşekkür verenler:


Hızlı Menü:

Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Forumun saati Türkiye saatine göre ayarlanmıştır. Sonra bi yere geç kalınca SanalikaForum'dan şikayetçiyim demeyin.

Taklitlerimizden sakının/Grafikleri çalan Ajdar olsun.


Online Shopping App
Online Shopping - E-Commerce Platform
Online Shopping - E-Commerce Platform
Feinunze Schmuck Jewelery Online Shopping