Bu yılki Ramazan Ayını da tamamlayıp bayrama kavuşmaya az kaldı. Bayramın olmazsa olmazı tatlılar da hazırlanmaya başladı.
Bu bayram şerbetli tatlıları tercih edecekseniz ve şerbetin şekerlenip tüm emeklerinizi heba etmesini istemiyorsanız dikkat etmeniz gereken birkaç püf noktası var.
Çok kolay gibi görünse de tam kıvamında bir tatlı şerbeti hazırlamak özen istiyor. Ancak bu aşamaları uygularsanız şerbetiniz şekerlenmeyecektir.
1. Aşama: Şekeri ve suyu tencereye ekledikten sonra ocağa bırakıp kendi halinde erimesine müsade etmeyin. Şeker iyice eriyene kadar sürekli karıştırın ancak eridikten sonra karıştırma işlemini bırakın.
2. Aşama: Şerbet kaynadıktan sonra 10 dakika boyunca kısık ateşte kıvam alması için bekleyin.
3. Aşama: Şerbeti ocaktan almadan birkaç dakika önce çeyrek limonun suyunu şerbete ekleyin.
Yenikadin.com