Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
2018 Yılı ATA AÖF Yatay Geçiş Tarihleri
AÖF Programlarına merkezi puan ve ağırlıklı genel not ortalaması(AGNO) ile yatay geçiş yapmak isteyen öğrenciler 15.01.2018 ile 26.01.2018 tarihleri arasında Fakültemize başvuru yapabilirler.

Yükseköğretim Yürütme Kurulu`nun 08/01/2015 tarihli  toplantısında görüşülen ve kabul edilen “Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmeliğin Linkleri görebilmek için Üye Olun veya Giriş Yapın.” Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı web sayfasında ilan edilmiştir.

Ek Madde 1 Kapsamında yatay geçiş için Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden önkayıt yaptıran öğrenci adaylarının, ön kayıt formu ile birlikte gerekli diğer belgeleri kayıt yaptırmak istedikleri Dekanlık/Müdürlüğe belirtilen başvuru tarihleri içerisinde teslim etmeleri gerekmektedir. Süresi içerisinde ilgili belgelerle Dekanlık/Müdürlüğe müracaat etmeyenlerin talepleri değerlendirmeye alınamayacaktır. Yatay geçiş başvuruları, ilgili birimler tarafından değerlendirilecek ve değerlendirme sonuçları kendi internet sayfalarında ilan edilecektir.

Ek Madde 1 uyarınca yapılacak yatay geçiş işlemleri;

A- Güz Başvurularına İlişkin Usul ve Esaslar’ın;

8 inci maddesinde yer alan “Yükseköğretim Kurumlarındaki her bir diploma programının hazırlık sınıfı dahil her bir sınıfı için 90’ı geçmemek üzere Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Kılavuzlarında öngörülen öğrenci kontenjanının %30’u kadar öğrenci kontenjanı ayrılmasına” hükmü (Değişik 28.04.2017 tarih ve 30043 sayılı YÖK yazısı)

10 uncu maddesinde yer alan, “Üniversitelerin ayrıca bir kontenjan ilan etmesinin gerekmediğine

hükümleri kapsamında gerçekleştirilecektir.

– Bahar Dönemi Başvurularına İlişkin Usul ve Esaslar’ın

8 inci maddesinde yer alan “Yükseköğretim kurumlarındaki her bir diploma programının hazırlık sınıfı dahil her bir sınıfı için ilgili yılın Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Kılavuzunda öngörülen öğrenci kontenjanının %20’sini geçmeyecek kadar kontenjan ayrılmasına” hükmüne bağlı olarak Üniversitemiz Senatosunun 25.12.2017 tarih ve 18/153 sayılı kararında yer alan “Üniversitemizde yıllık olarak eğitim-öğretim faaliyetlerini yürüten birimler (Diş Hekimliği Fakültesi, Tıp Fakültesi) hariç olmak üzere diğer tüm birimlerde yürütülmekte olan önlisans ve lisans programlarının her bir sınıfı için ilgili yılın Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Kılavuzunda öngörülen öğrenci kontenjanının % 20’si kadar kontenjan ayrılması” hükmü,
10 uncu maddesinde yer alan, “Sadece bahar dönemine mahsus olmak üzere Üniversiteler tarafından ayrılan kontenjanların ilan edilmesine, başvuruların ve değerlendirmelerin bahar dönemi için eğitim öğretim dönemi başlamadan önce yapılmasına”
hükümleri kapsamında gerçekleştirilecektir.

SanalikaForum'in imzası Forum Kurallarını Okumak İçin Linkleri görebilmek için Üye Olun veya Giriş Yapın.
Ara
Teşekkür verenler:

Hızlı Menü:

Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Forumun saati Türkiye saatine göre ayarlanmıştır. Sonra bi yere geç kalınca SanalikaForum'dan şikayetçiyim demeyin.

Taklitlerimizden sakının/Grafikleri çalan Ajdar olsun.

Online Shopping App
Online Shopping - E-Commerce Platform
Online Shopping - E-Commerce Platform
Feinunze Schmuck Jewelery Online Shopping