Malzemeler
- 2 adet Yumurta
- 1/4 su bardağı Toz Şeker
- 1/4 su bardağı Esmer Şeker
- 300 gram Fındık Ezmesi
- 1 paket Vanilya
- 1/4 su bardağı Un
- 2 2/3 su bardağı Yulaf Ezmesi
- 1,5 çay kaşığı Karbonat
- 1 tutam Tuz
- 100 gram Tereyağı
- 200 gram Bitter Çikolata
- ÇİKOLATA SOSU MALZEMELERİ
- 50 gram Bitter Çikolata
- 2 yemek kaşığı Süt
- Büyük derin bir karıştırma kabına un, karbonat ve tuzu karıştıralım.
- Yulaf ezmesini ekleyip karıştıralım.
- Başka bir derin kaba oda sıcaklığındaki tereyağı alalım.
- Mikseri düşük devirde çalıştırarak 2-3 dakika tereyağının rengini açalım.
- Toz şekeri ilave edip çırpmaya devam edelim.
- Yumurtaları teker teker yedirerek çırpalım.
- Vanilyayı, ardından fındık ezmesini ekleyip çırpmaya devam edelim.
- Mikser düşük devirde devam ederken yulaflı karışımı azar azar aktaralım.
- Çikolatayı bıçak ile kıyıp karışımın içine aktaralım ve mikseri kapatıp spatula ya da kaşık ile karıştıralım.
- Üzerini streçleyip buzdolabında 45 dakika kadar soğumaya bırakalım.
- Buzdolabından aldığımız hamuru küçük parçalar halinde koparıp şekillendirelim.
- Yağlı kağıt serili tepsiye yumurta büyüklüğünde hamur parçalarını aralıklı dizelim.
- 190 derecede önceden ısıtılmış fanlı fırında kurabiyeleri yaklaşık 13-15 dakika pişirelim.
- Pişen kurabiyeleri fırından çıkarıp soğumaya bırakalım.
- Benmari usulü çikolatayı eritelim ve erirken üzerine sütü ilave edelim.
- Ilıyan kurabiyelerin kenarını hazırladığımız çikolata sosuna batıralım ve servis edelim. Afiyet olsun.