MALZEMELER
Hamuru İçin;
250 gram tereyağı
2 çay bardağı irmik
2 adet yumurta
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
Yarım çay kaşığı karbonat
1,5 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
3 su bardağı un
Şerbeti İçin;
4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
Çeyrek limon
YAPILIŞI
İlk önce şerbetini hazırlamak için şeker, su ve limonu bir tencereye alın.
Kaynadıktan sonra 6 - 7 dakika daha kıvam alana kadar kaynatmaya devam edin.
Hamuru için ise yumuşak kıvamdaki tereyağını ve diğer malzemeleri derin bir kasede birleştirin ve ununu kontrollü bir şekilde ekleyin. Bu noktada hamurun yumuşak olması oldukça önemli.
Ceviz büyüklüğünde aldığınız hamurlara yuvarlak bir şekil verdikten sonra yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dizin.
Üzerlerine birer tane fındık ekleyebilirsiniz.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzerleri kızarana kadar pişirin.
Bu sürede iyice soğumuş olan şerbeti, fırından yeni çıkmış sıcak şekerparelerin üzerined dökün.
Üstünü kapatın ve şerbetini iyice çekmesini bekleyin.
Şerbetini iyice çektikten sonra şekerpareler servise hazır.
Afiyet olsun!
Hamuru İçin;
250 gram tereyağı
2 çay bardağı irmik
2 adet yumurta
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
Yarım çay kaşığı karbonat
1,5 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
3 su bardağı un
Şerbeti İçin;
4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
Çeyrek limon
YAPILIŞI
İlk önce şerbetini hazırlamak için şeker, su ve limonu bir tencereye alın.
Kaynadıktan sonra 6 - 7 dakika daha kıvam alana kadar kaynatmaya devam edin.
Hamuru için ise yumuşak kıvamdaki tereyağını ve diğer malzemeleri derin bir kasede birleştirin ve ununu kontrollü bir şekilde ekleyin. Bu noktada hamurun yumuşak olması oldukça önemli.
Ceviz büyüklüğünde aldığınız hamurlara yuvarlak bir şekil verdikten sonra yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dizin.
Üzerlerine birer tane fındık ekleyebilirsiniz.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzerleri kızarana kadar pişirin.
Bu sürede iyice soğumuş olan şerbeti, fırından yeni çıkmış sıcak şekerparelerin üzerined dökün.
Üstünü kapatın ve şerbetini iyice çekmesini bekleyin.
Şerbetini iyice çektikten sonra şekerpareler servise hazır.
Afiyet olsun!
