Masterchef 7 Eylül yarışmasında şefler tarafından Deli Kız Dolması yapılması istendi. Peki Masterchef Deli Kız Dolması nasıl yapılır? Deli Kız Dolması için gerekli malzemeler nelerdir? Deli Kız Dolması yemek tarifi! Deli Kız Dolması nasıl yapılır? Deli Kız Dolması yemeği hangi yöremize aittir? Deli Kız Dolması yemek tarifi haberimizde...Deli kız dolması, Orta Karadeniz Bölgesi yöresine ait bir yemektir.

Deli Kız Dolması Tarifi İçin Malzemeler
1 bağ kara lahana
1 su bardağı pilavlık bulgur
1 orta boy soğan
1 yemek kaşığı acı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
1 litre su
Tuz
Sıvı yağ
Deli Kız Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
Yıkanmış olan karalahanalarımızı ince ince yaklaşık 1 parmak genişliğinde doğrayalım. Yapraklar büyükse ortadan ikiye bölmenizde fayda var.
Soğanı sıvı yağda şeffaflaşıncaya kadar kavuralım. Kavrulan soğanlara salçayı ekleyelim, salçanın kavrulmasını bekleyelim.
Karalahanaları da tencereye alalım, soğan ve salça ile kavuralım. Tabiri caizse öldürelim :)
Yıkanmış olan bulguru da ilave edelim, soğuk su, tuz, pul biber ve kimyon ilavesi yaparak kaynamaya bırakalım.
Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte pişmeye bırakalım.
Bulgur iyice pişinceye kadar, fazla suyunu çekinceye kadar kısık ateşte kaynasın.
Yemeğiniz diri kalırsa sıcak su ilave yapabilirsiniz.
Bizim oralarda acı yenen bir yemektir, o yüzden acı biber salçası kullandım. Tercihen kullanmasanız da olur :)
Deneyeceklere afiyet olsun

Deli Kız Dolması Tarifi İçin Malzemeler
1 bağ kara lahana
1 su bardağı pilavlık bulgur
1 orta boy soğan
1 yemek kaşığı acı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
1 litre su
Tuz
Sıvı yağ
Deli Kız Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
Yıkanmış olan karalahanalarımızı ince ince yaklaşık 1 parmak genişliğinde doğrayalım. Yapraklar büyükse ortadan ikiye bölmenizde fayda var.
Soğanı sıvı yağda şeffaflaşıncaya kadar kavuralım. Kavrulan soğanlara salçayı ekleyelim, salçanın kavrulmasını bekleyelim.
Karalahanaları da tencereye alalım, soğan ve salça ile kavuralım. Tabiri caizse öldürelim :)
Yıkanmış olan bulguru da ilave edelim, soğuk su, tuz, pul biber ve kimyon ilavesi yaparak kaynamaya bırakalım.
Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte pişmeye bırakalım.
Bulgur iyice pişinceye kadar, fazla suyunu çekinceye kadar kısık ateşte kaynasın.
Yemeğiniz diri kalırsa sıcak su ilave yapabilirsiniz.
Bizim oralarda acı yenen bir yemektir, o yüzden acı biber salçası kullandım. Tercihen kullanmasanız da olur :)
Deneyeceklere afiyet olsun