Masterchef 15 Eylül yarışmasında şefler tarafından Bigadiç Güveç yemeğinin yapılması istendi. Peki Masterchef Bigadiç Güveç nasıl yapılır? Bigadiç Güveç yemeği için gerekli malzemeler nelerdir? Bigadiç Güveç yemek tarifi! Bigadiç Güveç nasıl yapılır? Bigadiç Güveç yemek tarifi haberimizde...
Balıkesir'in Bigadiç ilçesinde yapılan oğlak güveci, yörenin en meşhur lezzetlerinden biridir. Balıkesir'e gittiğinizde güveç restoranlarına sık sık rastlayabilirsiniz. Oğlak etiyle hazırlanan bu güveç, kuzu eti ve kuzu yağıyla tatlandırılır. İsteğe göre farklı baharatlarla lezzetini arttırabilirsiniz. Peki, evde Bigadiç güveci nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, Bigadiç güveci tarifi için detaylara geçebiliriz.

Bigadiç Güveci Tarifi İçin malzemeler
Yarım kilo oğlak eti
50 gram kuzu eti
100 gram kuzu yağı
3 adet domates
3 adet biber
Sevdiğiniz baharatlar
Bigadiç Güveci Nasıl Yapılır?
İlk olarak oğlak etini kuşbaşı şeklinde doğrayın.
Domates ve biberleri de orta büyüklükte doğrayın.
Güveç kabının tabanına doğradığınız domates ve biberleri yerleştirin.
Kuşbaşı oğlak etini, domates ve biberlerin üzerine ekleyin ve güveç kabına yayın.
Kuzu yağı ve kuzu etini birlikte harmanlayın. Bu karışımı, oğlak etinin üzerine yaydırın.
Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında yemeğinizi pişirin.
Bigadiç güvecini, servis tabaklarına koyarak servis edin. Afiyet olsun.
Bigadiç Güveci Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
Kasaptan eti alırken, kişi sayısını söyleyerek uygun ölçülerde alabilirsiniz.
Eti kekik, nane gibi sevdiğiniz baharatlarla harmanlayabilirsiniz.
Her fırının pişirme süresi farklılık gösterir. Bu yüzden yemeğinizi pişirirken sık sık kontrol edin.
Balıkesir'in Bigadiç ilçesinde yapılan oğlak güveci, yörenin en meşhur lezzetlerinden biridir. Balıkesir'e gittiğinizde güveç restoranlarına sık sık rastlayabilirsiniz. Oğlak etiyle hazırlanan bu güveç, kuzu eti ve kuzu yağıyla tatlandırılır. İsteğe göre farklı baharatlarla lezzetini arttırabilirsiniz. Peki, evde Bigadiç güveci nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, Bigadiç güveci tarifi için detaylara geçebiliriz.

Bigadiç Güveci Tarifi İçin malzemeler
Yarım kilo oğlak eti
50 gram kuzu eti
100 gram kuzu yağı
3 adet domates
3 adet biber
Sevdiğiniz baharatlar
Bigadiç Güveci Nasıl Yapılır?
İlk olarak oğlak etini kuşbaşı şeklinde doğrayın.
Domates ve biberleri de orta büyüklükte doğrayın.
Güveç kabının tabanına doğradığınız domates ve biberleri yerleştirin.
Kuşbaşı oğlak etini, domates ve biberlerin üzerine ekleyin ve güveç kabına yayın.
Kuzu yağı ve kuzu etini birlikte harmanlayın. Bu karışımı, oğlak etinin üzerine yaydırın.
Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında yemeğinizi pişirin.
Bigadiç güvecini, servis tabaklarına koyarak servis edin. Afiyet olsun.
Bigadiç Güveci Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
Kasaptan eti alırken, kişi sayısını söyleyerek uygun ölçülerde alabilirsiniz.
Eti kekik, nane gibi sevdiğiniz baharatlarla harmanlayabilirsiniz.
Her fırının pişirme süresi farklılık gösterir. Bu yüzden yemeğinizi pişirirken sık sık kontrol edin.