Köftesi için
500 g kıyma
1 soğan
Yarım su bardağı pirinç
Yarım demet maydanoz
Tuz
Karabiber
3 su bardağı su
2 kereviz
Terbiyesi için
1 limonun suyu
1 yumurta sarısı
Üzeri için
2 yemek kaşığı tereyağı
Kırmızı pul biber
Kerevizli sulu köfte hazırlanışı
Kıymayı geniş bir kaba alın. Rendelediğiniz soğan, pirinç, ince kıydığınız maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyip yoğurun. Harçtan küçük parçalar kopararak yuvarlak köfteler hazırlayın. Köfteleri unlanmış tepsiye dizin.
Suyu geniş bir tencereye alın. Tuz ilave edip kaynatın. Köfteleri ve küp doğradığınız kerevizleri ilave edip orta ateşte 20 dakika kadar pişirin. Terbiyesi için limon suyu ve yumurta sarısını bir kasede çırpın. Yemeğin suyundan bir kepçe kadar alarak yumurtaları ılındırın ve tencereye yavaşça ilave edin. 3-4 dakika daha pişirip ocaktan alın.
Üzeri için, tereyağını bir sos tenceresinde eritin. Kırmızı pul biberi ilave edip karıştırın ve ocaktan alın. Kerevizli sulu köfteyi servis tabaklarına paylaştırın. Üzerlerine kırmızı pul biberli yağ gezdirip sıcak servis yapın.
500 g kıyma
1 soğan
Yarım su bardağı pirinç
Yarım demet maydanoz
Tuz
Karabiber
3 su bardağı su
2 kereviz
Terbiyesi için
1 limonun suyu
1 yumurta sarısı
Üzeri için
2 yemek kaşığı tereyağı
Kırmızı pul biber
Kerevizli sulu köfte hazırlanışı
Kıymayı geniş bir kaba alın. Rendelediğiniz soğan, pirinç, ince kıydığınız maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyip yoğurun. Harçtan küçük parçalar kopararak yuvarlak köfteler hazırlayın. Köfteleri unlanmış tepsiye dizin.
Suyu geniş bir tencereye alın. Tuz ilave edip kaynatın. Köfteleri ve küp doğradığınız kerevizleri ilave edip orta ateşte 20 dakika kadar pişirin. Terbiyesi için limon suyu ve yumurta sarısını bir kasede çırpın. Yemeğin suyundan bir kepçe kadar alarak yumurtaları ılındırın ve tencereye yavaşça ilave edin. 3-4 dakika daha pişirip ocaktan alın.
Üzeri için, tereyağını bir sos tenceresinde eritin. Kırmızı pul biberi ilave edip karıştırın ve ocaktan alın. Kerevizli sulu köfteyi servis tabaklarına paylaştırın. Üzerlerine kırmızı pul biberli yağ gezdirip sıcak servis yapın.