Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vişneli parfe tarifi
#1
Hem hafif hem serin hem tatlı! Muhteşem üçlü!

Üstelik yapması da bir o kadar basit...

Bu sıcak yaz aylarında ağır tatlılar yemektense kuş misali hafif tatlılara kim hayır diyebilir ki zaten?

İşte yazın gözde tatlısı: Vişneli parfe

Malzemeler

- 2 paket çilekli krem şanti
- 2 su bardağı soğuk süt
- 1 su bardağı. ayıklanmış vişne
- 1 su bardağı fındık içi (çekilmiş)
- 3 4 adet doğranmış kayısı
- 1 yemek kaşığı damla çikolata
- 1 paket pötibör bisküvi

14988184200.84350400.jpg

Yapılışı

Krem şanti süt ile katılaşıncaya kadar çırpılır. İçine bisküviler 4 parçaya ayrılarak eklenir ve karıştırılır. Diğer malzemelerde eklenir son bir kez daha karıştırıldıktan sonra streç döşenmiş kek kalıbına bir kaşık yardımıyla dökülür üzeri streçle kapatılır. Dondurucuda 6-8 saat arası bekletilir. Yemeden 15 dk önce dışarıda çıkarılır. Çikolata sos ile servis yapılır.

Afiyet olsun...


Ezgi Öztürk

Kadinvekadin.net özel haberidir.

SanalikaForum'in imzası Forum Kurallarını Okumak İçin Linkleri görebilmek için Üye Olun veya Giriş Yapın.
Ara
Cevapla
Teşekkür verenler:


Hızlı Menü:

Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Forumun saati Türkiye saatine göre ayarlanmıştır. Sonra bi yere geç kalınca SanalikaForum'dan şikayetçiyim demeyin.

Taklitlerimizden sakının/Grafikleri çalan Ajdar olsun.


Vidinli.net Shopping Platform
Vidinli.net Shopping Platform
Vidinli.net Shopping Platform