Hem hafif hem serin hem tatlı! Muhteşem üçlü!
Üstelik yapması da bir o kadar basit...
Bu sıcak yaz aylarında ağır tatlılar yemektense kuş misali hafif tatlılara kim hayır diyebilir ki zaten?
İşte yazın gözde tatlısı: Vişneli parfe
Malzemeler
- 2 paket çilekli krem şanti
- 2 su bardağı soğuk süt
- 1 su bardağı. ayıklanmış vişne
- 1 su bardağı fındık içi (çekilmiş)
- 3 4 adet doğranmış kayısı
- 1 yemek kaşığı damla çikolata
- 1 paket pötibör bisküvi

Yapılışı
Krem şanti süt ile katılaşıncaya kadar çırpılır. İçine bisküviler 4 parçaya ayrılarak eklenir ve karıştırılır. Diğer malzemelerde eklenir son bir kez daha karıştırıldıktan sonra streç döşenmiş kek kalıbına bir kaşık yardımıyla dökülür üzeri streçle kapatılır. Dondurucuda 6-8 saat arası bekletilir. Yemeden 15 dk önce dışarıda çıkarılır. Çikolata sos ile servis yapılır.
Afiyet olsun...
Ezgi Öztürk
Kadinvekadin.net özel haberidir.
Üstelik yapması da bir o kadar basit...
Bu sıcak yaz aylarında ağır tatlılar yemektense kuş misali hafif tatlılara kim hayır diyebilir ki zaten?
İşte yazın gözde tatlısı: Vişneli parfe
Malzemeler
- 2 paket çilekli krem şanti
- 2 su bardağı soğuk süt
- 1 su bardağı. ayıklanmış vişne
- 1 su bardağı fındık içi (çekilmiş)
- 3 4 adet doğranmış kayısı
- 1 yemek kaşığı damla çikolata
- 1 paket pötibör bisküvi

Yapılışı
Krem şanti süt ile katılaşıncaya kadar çırpılır. İçine bisküviler 4 parçaya ayrılarak eklenir ve karıştırılır. Diğer malzemelerde eklenir son bir kez daha karıştırıldıktan sonra streç döşenmiş kek kalıbına bir kaşık yardımıyla dökülür üzeri streçle kapatılır. Dondurucuda 6-8 saat arası bekletilir. Yemeden 15 dk önce dışarıda çıkarılır. Çikolata sos ile servis yapılır.
Afiyet olsun...
Ezgi Öztürk
Kadinvekadin.net özel haberidir.
