ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMASI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER NELERDİR?
500 g üzüm yaprağı
½ çay bardağı zeytinyağı
1 adet soğan
250 g pirinç
100 g bulgur
1 emek kaşığı nane
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı tuz
100 g taze peynir
100 g kaymak
YAPRAK SARMASI NASIL YAPILIR? ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMASI TARİFİ
Bir tencere içine zeytinyağı konulur ve soğan doğranıp kavrulur. Üzerine kaymak, pirinç, bulgur, karabiber, nane, tuz konur ve hepsi güzel bir şekilde kavrulur. En son peynir konulup karıştırılır ve biraz soğutulur, sıcak sudan geçirilen üzüm yaprakları açılır. Yaprakların içine harç konularak sarılır. Tencereye yerleştirilir. Çok düşük ateşte pişirilir. Tabaklara yerleştirilerek servis yapılır. Arzu edilirse yoğurtla da yenebilir.
500 g üzüm yaprağı
½ çay bardağı zeytinyağı
1 adet soğan
250 g pirinç
100 g bulgur
1 emek kaşığı nane
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı tuz
100 g taze peynir
100 g kaymak
YAPRAK SARMASI NASIL YAPILIR? ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMASI TARİFİ
Bir tencere içine zeytinyağı konulur ve soğan doğranıp kavrulur. Üzerine kaymak, pirinç, bulgur, karabiber, nane, tuz konur ve hepsi güzel bir şekilde kavrulur. En son peynir konulup karıştırılır ve biraz soğutulur, sıcak sudan geçirilen üzüm yaprakları açılır. Yaprakların içine harç konularak sarılır. Tencereye yerleştirilir. Çok düşük ateşte pişirilir. Tabaklara yerleştirilerek servis yapılır. Arzu edilirse yoğurtla da yenebilir.