Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Yuvalama Antep Usulü Tarifi MasterChef Türkiye All Star
#1
Konuya 
Antep yöresine ait yuvalama çorbası yapması da eğlenceli bir çorbadır. Minik minik yuvarlanan köftelerin nohutla ve etle buluşmasından oluşur. Genellikle yoğurtla yapılan bir çorbadır. Köfteleri yuvarlamak biraz zaman alsa da kolaydır. Yemeğinize bu güzel çorba ile başlamak keyfinizi yerine getirecek ve ardından gelen ana yemekleri de afiyetle yiyeceksiniz.Peki yuvalama çorbası nasıl yapılır?

Yuvalama (Yuvarlama) Tarifi İçin Malzemeler

Minik top köfteler için;

    200 gr az yağlı kıyma
    1 su bardağı kırık pirinç
    ½ su bardağı un
    2 çorba kaşığı irmik

Çorbası için;

    500 gr incik
    1 su bardağı nohut
    1 adet kuru soğan
    1,5 litre su
    Tane karabiber
    Tuz

Yoğurt sos için;

    300 gr süzme yoğurt(kese yoğurdu)
    1 yumurta
    1 çorba kaşığı un
    4 bardak su
    Tereyağ ve kuru nane (arzuya göre pul biber)

Yuvalama (Yuvarlama) Tarifi Nasıl Yapılır?

    Bir gece önceden suya ıslattığımız nohutu, soğan (tüm olarak) incikle beraber düdüklü tane karabiber ve tuz ekleyerek tencerede haşlıyoruz (15 dk kadar).
    Etlerimizi soğutup kemiklerinde ayırıp küçük doğruyoruz.
    Top köfteler için pirinci sıcak suya ıslatıyoruz (30 dk kadar). İrmiği (2-3 kaşık su ile ıslatın şişsin), unu yoğurma kabına alıyoruz.
    Kıyma ve pirinci birlikte mutfak robotundan geçirin, un ve irmikle karıştırın ve özdeşleşene kadar yoğurun, 30 dk kadar buzdolabında dinlendirin(daha kolay yuvarlarsınız).
    Köfte harcını 2 eşit parcaya bölün (çorbamızı yarısından yapacağız, kalan diğer yarıyı yuvarlayıp derin dondurucuya kaldırabilirsiniz).
    Bir kase içine aldığınız az sıvı yağa elinizi batırarak harcınızı nohut büyüklüğünde toplar yapın.
    Çorba için et suyunuzu süzerek tencerinize alın, kaynadığında top köftelerinizi atın, 2-3 dk kadar haşlayın.
    Köfteleriniz haşlanırken yoğurt sos için süzme yoğurdunuzu soğuk suyla ezin,.
    Yumurta ve unu da ekleyerek iyice karıştırın.
    Yoğurdu çorbaya alıştırmak için 2 kepçe kadar haşlama et suyundan yoğurt sosa ekleyin.
    Yoğurt sosu yavaşça akıtarak ve karıştırarak çorbanıza ekleyin.
    En son tam haşlanmış nohut ve tam pişmiş etleriniz ekleyin.
    Hafif kızdırdığınız tereyağ ve nane karşımı da ekleyin(1-2 taşım kaynatın).
    Ocaktan çorbanızı alın.
    Yağlı naneyi arzuya göre servis esnasında porsiyonlara da ekleyebilirsiniz.

SanalikaForum'in imzası Forum Kurallarını Okumak İçin Linkleri görebilmek için Üye Olun veya Giriş Yapın.
Ara
Cevapla
Teşekkür verenler:


Hızlı Menü:

Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Forumun saati Türkiye saatine göre ayarlanmıştır. Sonra bi yere geç kalınca SanalikaForum'dan şikayetçiyim demeyin.

Taklitlerimizden sakının/Grafikleri çalan Ajdar olsun.


Online Shopping App
Online Shopping - E-Commerce Platform
Online Shopping - E-Commerce Platform
Feinunze Schmuck Jewelery Online Shopping