Sofraların vazgeçilmezi olan dolmayı kolay ve pratik bir şekilde hazırlamanın keyfini yaşamaya ne dersiniz? Cepte ŞOK domates dolması tarifinde Rio domatesleri lezzetli iç harcıyla buluşturarak enfes bir uyum yaratın.
Malzemeler:
8-12 adet Rio domates (büyüklüklerine bağlı)
500 gr Lezzetlim Kıyma
2 çay bardağı Anadolu Mutfağı Pirinç (yıkanmış ve süzülmüş)
5 kuru soğan ince doğranmış
1 kaşık Bizim Vatan Biber Salçası
Oyduğumuz içler (domatesin içleri)
Anadolu Mutfağı Tuz
Anadolu Mutfağı Karabiber
2 yemek kaşığı Anadolu Mutfağı Kuru Nane
1 fiske Anadolu Mutfağı Zerdeçal
1 fiske Anadolu Mutfağı Kimyon
Mis Tereyağı
Hazırlanışı:
Domateslerimiz bir tatlı kaşığı yardımıyla dışına zarar vermeden güzelce oyulur. ve içerisine tuz-karabiber karışımımız sürülür. Ayrı bir kapta dolmamızın tüm malzemesi, 2-3 kaşık sıvı yağ ve çıkan domates içleriyle beraber bütünlenir. Oluşan harç biraz sulu olacaktır. Bu pirinçlerin domatesin lezzetini almasına çok etkili bir yöntemdir.
Domateslerimizin içi harcımızla güzelce doldurulduktan sonra, her bir domatesin üzerine kapağını kapatmadan 1 fındık büyüklüğünde tereyağı bırakılır.
Çok bastırmadan kapakları kapatılan domates dolmalarımız, yan yana uygun bir tencereye dizilip, içerisine 1 tatlı kaşığı kadar daha tereyağı bırakılarak, kapak kapalı-kısık ateşte 6-7 dakika kontrollü yanmasına müsaade etmeden pişirilir.
Süre sonunda, yarısına gelecek şekilde su ilavesi yapıp (üzeri asla geçmemeli) tekrar kapağı kapatılarak 45-55 dakika arası kısık ateşte pişirilir.
Afiyet olsun!
Malzemeler:
8-12 adet Rio domates (büyüklüklerine bağlı)
500 gr Lezzetlim Kıyma
2 çay bardağı Anadolu Mutfağı Pirinç (yıkanmış ve süzülmüş)
5 kuru soğan ince doğranmış
1 kaşık Bizim Vatan Biber Salçası
Oyduğumuz içler (domatesin içleri)
Anadolu Mutfağı Tuz
Anadolu Mutfağı Karabiber
2 yemek kaşığı Anadolu Mutfağı Kuru Nane
1 fiske Anadolu Mutfağı Zerdeçal
1 fiske Anadolu Mutfağı Kimyon
Mis Tereyağı
Hazırlanışı:
Domateslerimiz bir tatlı kaşığı yardımıyla dışına zarar vermeden güzelce oyulur. ve içerisine tuz-karabiber karışımımız sürülür. Ayrı bir kapta dolmamızın tüm malzemesi, 2-3 kaşık sıvı yağ ve çıkan domates içleriyle beraber bütünlenir. Oluşan harç biraz sulu olacaktır. Bu pirinçlerin domatesin lezzetini almasına çok etkili bir yöntemdir.
Domateslerimizin içi harcımızla güzelce doldurulduktan sonra, her bir domatesin üzerine kapağını kapatmadan 1 fındık büyüklüğünde tereyağı bırakılır.
Çok bastırmadan kapakları kapatılan domates dolmalarımız, yan yana uygun bir tencereye dizilip, içerisine 1 tatlı kaşığı kadar daha tereyağı bırakılarak, kapak kapalı-kısık ateşte 6-7 dakika kontrollü yanmasına müsaade etmeden pişirilir.
Süre sonunda, yarısına gelecek şekilde su ilavesi yapıp (üzeri asla geçmemeli) tekrar kapağı kapatılarak 45-55 dakika arası kısık ateşte pişirilir.
Afiyet olsun!