Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bazlama Kebabı Tarifi
#1
Bazlama Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

   1 adet hazır bazlama
   450-500 gr kuzu kuşbaşı
   2 adet kırmızı biber
   2 adet yeşil biber
   2 adet domates
   1 adet kuru soğan

Arası ve üstü için;

   200 gr kaşar peynir
   1 yemek kaşığı salça
   2 yemek kaşığı sıvı yağ
   1 tatlı kaşığı karabiber
   1 tatlı kaşığı pulbiber
   1 buçuk tatlı kaşığı tuz

Bazlama Kebabı Tarifi Yapılışı

Evet çok lezzetli ve kolay bir tarif. Öncelikle kuşbaşı doğranmış kuzu etimizi tencereye alıp, kendi suyunu salıp,çekinceye kadar pişiriyoruz. O pişerken soğan, biber ve domatesi yemeklik doğruyoruz. Etimiz suyunu çekince 2 yemek kaşığı yağ ekleyip, 3 en fazla 4 dakika kavuruyoruz. Daha sonra soğanlar ve biberleri de ekleyip, suyunu salıp, çekinceye kadar arada karıştırıp, kavuruyoruz.Suyunu çekince domatesleri ve baharatları ekliyoruz 2 dakika pişirip, ocağın altını kapatıyoruz. Bazlamanın 2 cm kenarından başlayarak, yuvarlak kapak gibi üstünü açıyoruz. Alt kısmı kalacak şekilde kavurmamızı içine yayarak, boşaltıyoruz. Kavurmanın üzerine kaşar dilimleri ekleyip, kapağını üzerine kapatıp, salçayla az suyu karıştırıp, kapağa sürüyoruz. Salçalı sosun üzerine rendelenmiş kaşarı tekrar ekliyoruz. 180 derece fırında 15 dakika pişirip, servis ediyoruz. Afiyet olsun.

SanalikaForum'in imzası Forum Kurallarını Okumak İçin Linkleri görebilmek için Üye Olun veya Giriş Yapın.
Ara
Cevapla
Teşekkür verenler:


Hızlı Menü:

Şu anda bu konuyu okuyanlar: 2 Ziyaretçi

Forumun saati Türkiye saatine göre ayarlanmıştır. Sonra bi yere geç kalınca SanalikaForum'dan şikayetçiyim demeyin.

Taklitlerimizden sakının/Grafikleri çalan Ajdar olsun.


Online Shopping App
Online Shopping - E-Commerce Platform
Online Shopping - E-Commerce Platform
Feinunze Schmuck Jewelery Online Shopping