Malzemeler:
4 adet
patates
1/2 adet
küçük boy mor lahana
4 dal
taze soğan
1/4 demet
dereotu
2 yemek kaşığı
zeytinyağı
6 yemek kaşığı
yoğurt
1 yemek kaşığı
mayonez
1 tatlı kaşığı
hardal
1 çay kaşığı
bal
1 tatlı kaşığı
elma sirkesi
1 tatlı kaşığı
kurutulmuş sebze çeşnisi
1 çay kaşığı
tuz
Bu patates salatası çok farklı. Hem lezzeti hem sunumuyla farklılaşan bu tarif misafirlerinizi oldukça şaşırtacak.
Nasıl Yapılır?
Patatesleri yarım saat haşladıktan sonra kabuklarını soyun ve iri parçalara ayırın. Soğumaya bırakın. Mor lahanayı doğrayıp yumuşaması ve acılığını atması için tuzla ovun. Soğan ve dereotlarını da doğrayarak hazırlayın. Zeytinyağı, yoğurt, mayonez, hardal, bal, elma sirkesi, kurutulmuş sebze çeşnisini karıştırarak sosu hazırlayın. Tüm malzemeyi patateslerle karıştırın ve sunuma hazırlayın.
4 adet
patates
1/2 adet
küçük boy mor lahana
4 dal
taze soğan
1/4 demet
dereotu
2 yemek kaşığı
zeytinyağı
6 yemek kaşığı
yoğurt
1 yemek kaşığı
mayonez
1 tatlı kaşığı
hardal
1 çay kaşığı
bal
1 tatlı kaşığı
elma sirkesi
1 tatlı kaşığı
kurutulmuş sebze çeşnisi
1 çay kaşığı
tuz
Bu patates salatası çok farklı. Hem lezzeti hem sunumuyla farklılaşan bu tarif misafirlerinizi oldukça şaşırtacak.
Nasıl Yapılır?
Patatesleri yarım saat haşladıktan sonra kabuklarını soyun ve iri parçalara ayırın. Soğumaya bırakın. Mor lahanayı doğrayıp yumuşaması ve acılığını atması için tuzla ovun. Soğan ve dereotlarını da doğrayarak hazırlayın. Zeytinyağı, yoğurt, mayonez, hardal, bal, elma sirkesi, kurutulmuş sebze çeşnisini karıştırarak sosu hazırlayın. Tüm malzemeyi patateslerle karıştırın ve sunuma hazırlayın.