Malzemeler:
2 su bardağı
ince bulgur
2 su bardağı
acısız şalgam suyu
1 kutu
konserve mısır
1 adet
kapya biber
8-10 adet
salatalık turşusu
4 dal
taze soğan
10 dal
maydanoz
1/2 demet
dereotu
1 adet
limonun suyu
3 yemek kaşığı
nar ekşisi (arzuya göre)
4 yemek kaşığı
zeytinyağı
2 çay kaşığı
tuz
1 çay kaşığı
karabiber
Altın günlerinin vazgeçilmezi kısırı bu sefer pembe pembe bir hale sokuyoruz. Çünkü şalgam kısıra çok ama çok yakışıyor.
Nasıl Yapılır?
Şalgam suyunu kaynatıp bulgurun üzerine azar azar dökün. Bulgurların şişmesini beklerken yeşillikleri yıkayın ve doğrayın. Ardından şişen bulgurlara tüm malzemeleri yedirin. Limon, nar ekşisi, zeytinyağı, tuz ve karabiberi de ekleyerek servis edin.
2 su bardağı
ince bulgur
2 su bardağı
acısız şalgam suyu
1 kutu
konserve mısır
1 adet
kapya biber
8-10 adet
salatalık turşusu
4 dal
taze soğan
10 dal
maydanoz
1/2 demet
dereotu
1 adet
limonun suyu
3 yemek kaşığı
nar ekşisi (arzuya göre)
4 yemek kaşığı
zeytinyağı
2 çay kaşığı
tuz
1 çay kaşığı
karabiber
Altın günlerinin vazgeçilmezi kısırı bu sefer pembe pembe bir hale sokuyoruz. Çünkü şalgam kısıra çok ama çok yakışıyor.
Nasıl Yapılır?
Şalgam suyunu kaynatıp bulgurun üzerine azar azar dökün. Bulgurların şişmesini beklerken yeşillikleri yıkayın ve doğrayın. Ardından şişen bulgurlara tüm malzemeleri yedirin. Limon, nar ekşisi, zeytinyağı, tuz ve karabiberi de ekleyerek servis edin.