Malzemeler:
2 su bardağı
ince bulgur
1,5 su bardağı
sıcak su
1 yemek kaşığı
domates salçası
1 yemek kaşığı
biber salçası
2 adet
salatalık
4 dal
taze soğan
1/2 demet
maydanoz
1/2 demet
kıvırcık marul
2 adet
limon suyu
4 yemek kaşığı
zeytinyağı
1 çay kaşığı
tuz
1 tatlı kaşığı
sumak
1 tatlı kaşığı
nane
10 dakikada hazırlanıp herkesi mutlu eden kaç tane tarif biliyorsunuz? Kısır, altın günlerinin, çay saatlerinin kraliçesi, onsuz her şey biraz eksik.
Nasıl Yapılır?
Biber ve domates salçasını sıcak suyla karıştırıp ince bulgurla buluşturun. Tencerede şişmesi için 15 dakika bekletin. limon suyu, zeytinyağı, tuz, nane ve sumağı karıştırarak kısırın sosunu hazırlayın. Doğradığınız yeşillik ve salatalıkları bulgura ekleyerek iyice karıştırın. Sosu de ekleyerek taze taze servis edin.
2 su bardağı
ince bulgur
1,5 su bardağı
sıcak su
1 yemek kaşığı
domates salçası
1 yemek kaşığı
biber salçası
2 adet
salatalık
4 dal
taze soğan
1/2 demet
maydanoz
1/2 demet
kıvırcık marul
2 adet
limon suyu
4 yemek kaşığı
zeytinyağı
1 çay kaşığı
tuz
1 tatlı kaşığı
sumak
1 tatlı kaşığı
nane
10 dakikada hazırlanıp herkesi mutlu eden kaç tane tarif biliyorsunuz? Kısır, altın günlerinin, çay saatlerinin kraliçesi, onsuz her şey biraz eksik.
Nasıl Yapılır?
Biber ve domates salçasını sıcak suyla karıştırıp ince bulgurla buluşturun. Tencerede şişmesi için 15 dakika bekletin. limon suyu, zeytinyağı, tuz, nane ve sumağı karıştırarak kısırın sosunu hazırlayın. Doğradığınız yeşillik ve salatalıkları bulgura ekleyerek iyice karıştırın. Sosu de ekleyerek taze taze servis edin.