Tencereye önce sıvıyağını alıp tereyağının yanmasını önleyelim. Tereyağını ekleyip eridikten sonra biraz kızdıralım. Soğanı ekleyip biraz kavurduktan sonra salçayı ilave edelim ve kokusu çıkana kadar biraz daha kavuralım.
8 su bardağı sıcak suyu ekleyip kaynamaya bırakalım. Su kaynamaya başladığında mercimeği, bulguru ve pirinci ekleyip patlayana kadar pişirelim. Tuzunu ayarladıktan sonra 2 çay kaşığı kadar naneyi ekliyoruz.
Bakliyatları pişirirken püre oluncaya kadar pişirmemeye dikkat edelim. Hepsi pişip yumuşadığında tadına bakıp ocaktan alabiliriz. Koyuluğuna göre biraz daha sıcak su ilave edebiliriz. Su takviyesinden sonra biraz daha kaynatmamız gerekecektir.
Çorbanın Malzemeleri
8 su bardağı sıcak suyu ekleyip kaynamaya bırakalım. Su kaynamaya başladığında mercimeği, bulguru ve pirinci ekleyip patlayana kadar pişirelim. Tuzunu ayarladıktan sonra 2 çay kaşığı kadar naneyi ekliyoruz.
Bakliyatları pişirirken püre oluncaya kadar pişirmemeye dikkat edelim. Hepsi pişip yumuşadığında tadına bakıp ocaktan alabiliriz. Koyuluğuna göre biraz daha sıcak su ilave edebiliriz. Su takviyesinden sonra biraz daha kaynatmamız gerekecektir.
Çorbanın Malzemeleri
- 1 çay bardağı kırmızı mercimek
- Yarım çay bardağı pirinç
- Yarım çay bardağı pilavlık bulgur
- 1 adet soğan (minik doğranmış)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 yemek kaşığı margarin
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 8-9 sıcak su
- 1 tatlı kaşığı un
- Tuz
- Nane