Malzemeleri:
Ezogelin çorbasının Yapılışı
Soğanı yemeklik doğradıktan sonra sıvı yağda kavuralım. Tencereye unu alalım ve hafif pembe rengini alana kadar kavuralım. Et suyunu veya kemik suyunu topaklanmaması için önce azar azar dökerek sürekli karıştıralım. Tamamını döktükten sonra kaynayana kadar karıştıralım.
Kırmızı mercimeği, bulguru ve pirinci yıkayıp temizledikten sonra atalım. Biber ve domates salçasını bir kasede sulandırdıktan sonra ekleyelim. Ocağın altını kısalım ve pirinç ile mercimekler patlayana kadar pişirelim. Bol kuru nane serperek karıştıralım ve servis yapalım. Afiyetler dilerim.
- 8-10 su bardağı et suyu veya kemik suyu
- 2 Su bardağı kırmızı mercimek
- 1 fincan pirinç
- 1 fincan bulgur
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 2 baş soğan
- 2 çorba kaşığı un
- Sıvı yağ
- Karabiber
- Tuz
- 3 Çorba kaşığı kadar kuru nane
- İsterseniz: Kırmızı biber yada pul biber katabilirsiniz.
Ezogelin çorbasının Yapılışı
Soğanı yemeklik doğradıktan sonra sıvı yağda kavuralım. Tencereye unu alalım ve hafif pembe rengini alana kadar kavuralım. Et suyunu veya kemik suyunu topaklanmaması için önce azar azar dökerek sürekli karıştıralım. Tamamını döktükten sonra kaynayana kadar karıştıralım.
Kırmızı mercimeği, bulguru ve pirinci yıkayıp temizledikten sonra atalım. Biber ve domates salçasını bir kasede sulandırdıktan sonra ekleyelim. Ocağın altını kısalım ve pirinç ile mercimekler patlayana kadar pişirelim. Bol kuru nane serperek karıştıralım ve servis yapalım. Afiyetler dilerim.