Tencereye az sıvı yağ ile doğranmış soğanları alalım. Üzerine bulguru, pirinci ve mercimeği ilave edelim. 8 su bardağı suyu ilave edip kaynamaya bırakalım. Kıvamına göre sıcak su takviyesi yapabiliriz.
Bakliyatlar haşlandıktan sonra püre olmayacak şekilde blenderdan geçirelim. Ayrı bir tavada zeytinyağını hafif kızdırdıktan sonra domates ve biber salçasını ekleyip kavuralım. Tuzunu ve baharatlarını ekleyip biraz daha karıştırdıktan sonra ocaktan alıp çorbaya ekleyelim.
Limon suyunu ekledikten sonra karıştıralım. 15-20 dakika kadar kaynattıktan sonra ocaktan alalım ve nar ekşisi ekleyip karıştıralım. 5-10 dakika dinlendirdikten sonra sıcak olarak servis yapalım. Afiyetler dilerim.
Çorbanın Malzemeleri
Bakliyatlar haşlandıktan sonra püre olmayacak şekilde blenderdan geçirelim. Ayrı bir tavada zeytinyağını hafif kızdırdıktan sonra domates ve biber salçasını ekleyip kavuralım. Tuzunu ve baharatlarını ekleyip biraz daha karıştırdıktan sonra ocaktan alıp çorbaya ekleyelim.
Limon suyunu ekledikten sonra karıştıralım. 15-20 dakika kadar kaynattıktan sonra ocaktan alalım ve nar ekşisi ekleyip karıştıralım. 5-10 dakika dinlendirdikten sonra sıcak olarak servis yapalım. Afiyetler dilerim.
Çorbanın Malzemeleri
- 2/3 su bardağı kırmızı mercimek
- 3 yemek kaşığı bulgur
- 2 yemek kaşığı pirinç
- 1 adet soğan
- 5 – 6 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 yemek kaşığı biber salçası
- 8-10 su bardağı su (kontrollü ekleyiniz)
- 1 limonun suyu
- 1,5 yemek kaşığı nar ekşisi
- Tuz
- Karabiber
- Nane
- Arzuya göre pul biber