5 yemek kaşığı tarhana
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı biber veya domates salçası
1 litre (5 su bardağı su)
2 su bardağı nohut – Haşlanmış
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı
Tarhanayı soğuk sütle derin bir kapta iyice karıştırın ve kenara alın.
Derin bir tencerede tereyağını eritin, sıvı yağı ilave edin ve ısın.
Ardından biber salçasını ekleyip iyice kavurun.
Salçanın kokusu çıkınca sütte açtığınız tarhanayı ilave edin karıştırın.
Ardından suyunu, nohutları, tuz ve karabiberi ilave edip ara ara karıştırarak 15- 20 dakika nohutlar iyice pişene kadar pişirin.
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı biber veya domates salçası
1 litre (5 su bardağı su)
2 su bardağı nohut – Haşlanmış
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı
Tarhanayı soğuk sütle derin bir kapta iyice karıştırın ve kenara alın.
Derin bir tencerede tereyağını eritin, sıvı yağı ilave edin ve ısın.
Ardından biber salçasını ekleyip iyice kavurun.
Salçanın kokusu çıkınca sütte açtığınız tarhanayı ilave edin karıştırın.
Ardından suyunu, nohutları, tuz ve karabiberi ilave edip ara ara karıştırarak 15- 20 dakika nohutlar iyice pişene kadar pişirin.