Havaların ısınmasıyla, buzdolabında içecek bırakmadık. Tükettiğimiz asitli içecekler, meyve suları da içerisinde bulunan maddeler ve şeker miktarından dolayı farkında olmadan bize zarar veriyor. O zaman kendi meyve suyumuzu kendimiz yapalım dedik. Yazın en güzel meyvelerinden olan vişnenin şimdi tam zamanı. İşte hem sağlıklı hem de nefis bir vişne suyu tarifi.
Malzemeler:
- Yarım kilo vişne (ayıklanmış)
- 6 su bardağı su
- 5 çorba kaşığı şeker
- 1 adet limon

Yapılışı:
Yıkanmış ve ayıklanmış vişneleri tencereye alıyoruz. Vişneler haşlanana kadar, yaklaşık 15 dakika kaynatıyoruz. Ardından şekeri ilave edip, 5 dakika daha kaynatıyoruz. Ocağın altını kapattıktan sonra içine limon suyunu ekliyoruz.

Limon suyunu eklememizin sebebi, meyve suyumuzun renginin daha kırmızı ve parlak olması. Daha sonra süzüp, soğutuyoruz. Afiyet olsun.
Püf noktası: Dilerseniz haşlanmış vişneleri ezerek, meyve suyunun içerisine ekleyebilirsiniz. Eklemek istemiyorsanız, haşlanmış vişneleri soğuduktan sonra buzluğa atarak, kek ve pastalarınızda kullanabilirsiniz.

Kadinvekadin.net özel haberidir.
Malzemeler:
- Yarım kilo vişne (ayıklanmış)
- 6 su bardağı su
- 5 çorba kaşığı şeker
- 1 adet limon

Yapılışı:
Yıkanmış ve ayıklanmış vişneleri tencereye alıyoruz. Vişneler haşlanana kadar, yaklaşık 15 dakika kaynatıyoruz. Ardından şekeri ilave edip, 5 dakika daha kaynatıyoruz. Ocağın altını kapattıktan sonra içine limon suyunu ekliyoruz.

Limon suyunu eklememizin sebebi, meyve suyumuzun renginin daha kırmızı ve parlak olması. Daha sonra süzüp, soğutuyoruz. Afiyet olsun.
Püf noktası: Dilerseniz haşlanmış vişneleri ezerek, meyve suyunun içerisine ekleyebilirsiniz. Eklemek istemiyorsanız, haşlanmış vişneleri soğuduktan sonra buzluğa atarak, kek ve pastalarınızda kullanabilirsiniz.

Kadinvekadin.net özel haberidir.
