Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ekmeğin Bayatlamaması İçin Alınacak Önlemler
#1
ekmegin-bayatlamamasi-icin-alinacak-onle...7139_o.jpg
Aynı gün tüketilemeyecek ise ambalajlı ekmek satın alınması tercih edilmeli, ekmek ambalajsız ise saklama koşullarına dikkat edilmeli.
ekmegin-bayatlamamasi-icin-alinacak-onle...1187_m.jpg
Gereğinden fazla satın alınan ekmekler bayatlamamaları için tercihen alındığı gün dondurucuya konulmalı. Buzdolabında saklanması ekmeğin küflenmesini önler.
ekmegin-bayatlamamasi-icin-alinacak-onle...8998_m.jpg
Ekmek dondurucuda çok daha uzun süre saklanabilir. Dondurucudan çıkarıldıktan sonra çözülen ekmek, dondurulmadan saklanan ekmeklere göre daha yumuşak ve tüketilebilir olur. Ekmek buzdolabında veya dondurucuda kilitli buzdolabı poşetlerinde saklanmalı. Donmuş ekmekler lezzet kaybına uğramaması için 3 ay içinde tüketilmeli.
ekmegin-bayatlamamasi-icin-alinacak-onle...2508_m.jpg
Gün içerisinde tüketilecek olan ekmek, taze ve yumuşak kalabilmesi için, kapaklı bir ekmek kutusunda, gıda dolabında poşet içinde, serin, karanlık ve kuru bir ortamda saklanmalı.
ekmegin-bayatlamamasi-icin-alinacak-onle...8753_m.jpg
Ekmek sıcakken poşete konulduğunda nemlenir. Bu da ekmeğin küflenmesine neden olur. Bu yüzden sıcak ekmek soğuduktan sonra poşete konularak saklanmalı.

SanalikaForum'in imzası Forum Kurallarını Okumak İçin Linkleri görebilmek için Üye Olun veya Giriş Yapın.
Ara
Cevapla
Teşekkür verenler:


Hızlı Menü:

Şu anda bu konuyu okuyanlar: 2 Ziyaretçi

Forumun saati Türkiye saatine göre ayarlanmıştır. Sonra bi yere geç kalınca SanalikaForum'dan şikayetçiyim demeyin.

Taklitlerimizden sakının/Grafikleri çalan Ajdar olsun.


Vidinli.net Shopping Platform
Vidinli.net Shopping Platform
Vidinli.net Shopping Platform