Malzemeler
Hazırlanış
- 1 tatlı kaşığı Türk Kahvesi
- 240 gram Bitter Çikolata
- 125 gram Tereyağı
- 4 adet Yumurta
- 1 su bardağı Un
- 1 su bardağı Toz Şeker
- 1 paket Vanilya
- İÇ MALZEMELERİ
- 4 yemek kaşığı Çikolatalı Fındık Kreması
- 1 yemek kaşığı Çekirdek Kahve
Hazırlanış
- Benmari usulü bitter çikolatayı kırıp eritelim.
- Derin karıştırma kabına yumurta ve şekeri alıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Eriyen çikolatayı yavaş yavaş ilave edip karıştıralım.
- Türk kahvesini, un ve vanilyayı ilave edelim.
- Hazırladığımız kek karışımını muffin kalıplarına paylaştıralım.
- Önceden ısıtılmış 165 derece fırında 25 dakika pişirelim.
- Pişen keklerin ılıdıktan sonra ortasını çay kaşığı ile oyup çıkaralım.
- Çikolatalı fındık kreması ve çekirdek kahveyi bir kasede karıştıralım.
- Keklerin oyuğuna karışımdan dolduralım.
- Kekleri servis tabağına alalım ve üzerlerine birer adet kahve çekirdeği ya da kahve çekirdekli draje yerleştirip servis edelim. Afiyet olsun.