MALZEMELER
1,5 su bardağı haşlanmış nohut
1,5 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
1,5 su bardağı haşlanmış buğday
1,5çay bardağı soyulmuş çiğ badem
1çay bardağıceviz içi (iri parçalar halinde)
1,5 çay bardağı fındık
1,5 çay bardağı kuru kayısı
4 yemek kaşığı kuru üzüm
6 adet kuru incir
1 adet çubuk tarçın
2,5 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
AŞÇININ NOTU
Aşurenin üzerini dilediğiniz malzemelerle süsleyebilirsiniz.
Şekerin miktarını damak zevkinize göre çoğaltıp azaltabilirsiniz.
YAPILIŞI
Kuru meyveleri suyun içerisinde bekletin.
Ardından yumuşadıklarında küçük parçalar halinde kesin.
Derin ve büyük bir tencerenin içerisine 2,5 su bardağı suyu, portakal kabuğunu ve çubuk tarçini koyup 5 dakika kaynatın.
Suyun içerisindeki portakal ve tarçını çıkarın.
Islatılmış buğday, nohut ve kuru fasulyeleri suyun içerisine atın.
Kaynamaya başladığında şekeri ilave edin. Kısık ateşte ara ara karıştırmaya devam edin.
Kıvamı koyulaşmaya başlayınca içerisine kayısı, incir, badem, fındık ve üzümü ekleyin.
Kıvamı sulu olursa 1 kaşık nişasta, katı olursa su ilave edin.
Son olarak içerisine cevizi ekleyip kıvamı yoğunlaşana kadar karıştırın. Ardından ocaktan alabilirsiniz.
Kaselere koyup oda sıcaklığında soğumasını bekleyin.
Soğuduktan sonra üzerini süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!
1,5 su bardağı haşlanmış nohut
1,5 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
1,5 su bardağı haşlanmış buğday
1,5çay bardağı soyulmuş çiğ badem
1çay bardağıceviz içi (iri parçalar halinde)
1,5 çay bardağı fındık
1,5 çay bardağı kuru kayısı
4 yemek kaşığı kuru üzüm
6 adet kuru incir
1 adet çubuk tarçın
2,5 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
AŞÇININ NOTU
Aşurenin üzerini dilediğiniz malzemelerle süsleyebilirsiniz.
Şekerin miktarını damak zevkinize göre çoğaltıp azaltabilirsiniz.
YAPILIŞI
Kuru meyveleri suyun içerisinde bekletin.
Ardından yumuşadıklarında küçük parçalar halinde kesin.
Derin ve büyük bir tencerenin içerisine 2,5 su bardağı suyu, portakal kabuğunu ve çubuk tarçini koyup 5 dakika kaynatın.
Suyun içerisindeki portakal ve tarçını çıkarın.
Islatılmış buğday, nohut ve kuru fasulyeleri suyun içerisine atın.
Kaynamaya başladığında şekeri ilave edin. Kısık ateşte ara ara karıştırmaya devam edin.
Kıvamı koyulaşmaya başlayınca içerisine kayısı, incir, badem, fındık ve üzümü ekleyin.
Kıvamı sulu olursa 1 kaşık nişasta, katı olursa su ilave edin.
Son olarak içerisine cevizi ekleyip kıvamı yoğunlaşana kadar karıştırın. Ardından ocaktan alabilirsiniz.
Kaselere koyup oda sıcaklığında soğumasını bekleyin.
Soğuduktan sonra üzerini süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!
