MALZEMELER
4 adet yumurta
1/2 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı un
2 adet muz
Kreması için:
3 su bardağı süt
1 su bardağıtoz şeker
2 yemek kaşığıun
2 yemek kaşığıbuğday nişastası
1 paketvanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için:
2 su bardağı soğuk süt
2 paket toz krem şanti
AŞÇININ NOTU
Üzerine dilerseniz antep fıstığı serpebilirsiniz.
YAPILIŞI
Tereyağı hariç bütün malzemeleri tencereye alın.
Kaynamaya başlayınca altını kapatın. Tereyağını da ekleyip iyice karıştırdıktan sonra soğumaya bırakın. Kremayı en az 1 saat kadar buzdolabında bekletin.
Pandispanya için yumurta ve şekeri en az 5 dakika kadar beyaz köpük gibi oluncaya kadar çırpın.
Sonrası sütü ekleyip çırpmaya devam edin. Ardından elenmiş un kabartma tozu ve vanilini ekleyin ve güzelce karıştırın.
Karışımı tepsiye dökün ve güzelce yayın.
180 dereceli fırında, 15-20 dakika kadar pişirin.
Piştikten sonra rulo haline getirin.
Biraz soğuduktan sonra içine kremayı sürün. Uç kısmına muzları yerleştirin.
Üzerine pudra şekeri serpelim.
En az 1-2 saat buzdolabından beklettikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.
Tatlımız hazır herkese afiyet olsun.
4 adet yumurta
1/2 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı un
2 adet muz
Kreması için:
3 su bardağı süt
1 su bardağıtoz şeker
2 yemek kaşığıun
2 yemek kaşığıbuğday nişastası
1 paketvanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için:
2 su bardağı soğuk süt
2 paket toz krem şanti
AŞÇININ NOTU
Üzerine dilerseniz antep fıstığı serpebilirsiniz.
YAPILIŞI
Tereyağı hariç bütün malzemeleri tencereye alın.
Kaynamaya başlayınca altını kapatın. Tereyağını da ekleyip iyice karıştırdıktan sonra soğumaya bırakın. Kremayı en az 1 saat kadar buzdolabında bekletin.
Pandispanya için yumurta ve şekeri en az 5 dakika kadar beyaz köpük gibi oluncaya kadar çırpın.
Sonrası sütü ekleyip çırpmaya devam edin. Ardından elenmiş un kabartma tozu ve vanilini ekleyin ve güzelce karıştırın.
Karışımı tepsiye dökün ve güzelce yayın.
180 dereceli fırında, 15-20 dakika kadar pişirin.
Piştikten sonra rulo haline getirin.
Biraz soğuduktan sonra içine kremayı sürün. Uç kısmına muzları yerleştirin.
Üzerine pudra şekeri serpelim.
En az 1-2 saat buzdolabından beklettikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.
Tatlımız hazır herkese afiyet olsun.