Tokat'ta dört gün sürecek gastronomi festivali, içeriği ve üzerine yüklenen anlam ile dikkat çekiyor. Bu festivalde konuşulacak olan şey ürün, vurgulanacak şey yerli tohumun önemi ve tüm bunların tarladan sofraya kadar olan hikayesi. Bir diğer fark yaratan şey ise halihazırda üretim yapılan bir tarlanın ortasına yapılan ve bundan sonra da Tokat'a gelecek olan turistlere hizmet verecek olan bir sosyal tesis yapılması. Etrafındaki şehirlerden farklı olarak yağış geçişine izin veren bir rakıma sahip Tokat'ın son derece ılıman bir iklimi var. Kuzeyi Karadeniz'in, güneyi ise Anadolu'nun tüm bitki çeşitlerine sahip. Ovaları Kelkit, Kazova ve Artova'yı heybetli Yeşilırmak'ın üç ayrı kolu suluyor. Hal böyle olunca da müthiş bir endemik zenginlik ve bunun tarladan sofraya kadar olan lezzet yansıması söz konusu oluyor. Tokat Belediyesi; bazen deniz kenarı, bazen parklar veya mesire yerleri olmak üzere belediyeler tarafından yapılan sosyal tesislere Türkiye'de farklı bir boyut getirerek şimdiye kadar yapılmamışı yapıyor ve tarlanın içerisine bir sosyal tesis kuruyor. Burada amaç sadece yiyip içip hoşça vakit geçirmekten çok daha ulvi: Belki de çoğumuzun uzun zamandır toprakla kopan bağını yeniden inşa etmeye, yüzümüzü doğaya döndürmeye vesile olacak bir ortam yaratmak ve çocuklarımızı doğayla bütünleştirmek.
Konuyu Oyla:
Tokat gastronomi festivali yemek festivali
|
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|
Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi