Masterchef 27 Eylül yarışmasında şefler tarafından Tepsi Fırın Kebabı yapılması istendi. Peki Masterchef Tepsi Fırın Kebabı nasıl yapılır? Tepsi Fırın Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Hatay Tepsi Fırın Kebabı yemek tarifi! Tepsi Fırın Kebabı nasıl yapılır? Tepsi Fırın Kebabı yemek tarifi haberimizde...
Hatay mutfağı ile özdeşleşen tepsi kebabının diğer adı 'sini kebabı'dır. Potasyum bakımından zengin olan bu besin, fırın veya ızgarada hazırlanabilir. İsmini pişirilme şeklinden alan kebap, Türk mutfağının önemli lezzetleri arasındadır. Bir porsiyon tepsi kebabı, günlük protein ihtiyacının yarısını karşılar. Kemik gelişimini desteklediği için özellikle çocuklar tarafından tüketilmesi önerilir. Malzemeleriniz hazırsa, ev yapımı tepsi kebabı nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir gelin birlikte görelim.

Tepsi Kebabı Tarifi İçin malzemeler
Yarım kg orta yağlı kıyma (Kıymayı birkaç kez kıyma makinesinde çektirirseniz daha lezzetli olur)
1 tane kuru soğan
1 tane yeşil biber
¾ demet maydanoz
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı pul biber
2 çay kaşığı tuz
Üzerini Süslemek İçin
1 tane domates
1 tane soğan
2 tane çarliston biber
Sosu İçin
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tepsi Kebabı Nasıl Yapılır?
Soğan, maydanoz ve yeşil biberi robotta çekin. Eğer robotunuz yoksa bunları çok ince olacak şekilde doğrayın.
Kıymayı derin bir kaba alın. Üzerine robottan geçirdiğiniz malzemeleri ve baharatları ekleyin.
Harcı iyice yoğurun. Kebabın şekli bozuk olsun istemiyorsanız, yoğurma işlemine dikkat edin.
Hazırlanan karışımı orta boy yuvarlak bir fırın tepsisine yayın. Hiç boşluk kalmayacak şekilde tepsinin her tarafını kapatın.
Üzerini süslemek için, domatesi dörde bölüp kıymanın üzerine dağıtın.
Biberlerin saplarını alıp ortan 2’ye bölüp domateslerin aralarına sıralayın.
Soğanı da soyup 4 parçaya ayırarak aynı şekilde sıralayın.
Salçayı sıvı yağ ile karıştırarak, tepsinin her tarafına gezdirin.
Önceden ısıtılmış fırında, 200 derecede pişirin. 40 dakika gibi bir sürede tepsi kebabı hazır olacaktır.
Tepsi kebabını, pirinç pilavı ve patlıcan turşusu ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Tepsi Kebabının Püf Noktaları Nelerdir?
Öncelikle kullanacağınız kıymanın çok yağlı olmaması gerekir. Mümkünse kıymayı iki kez çektirerek daha kıvamlı bir hale getirebilirsiniz.
Piştikten sonra etin küçülmesini istemiyorsanız, dana eti tercih edebilirsiniz.
Tarifi uygularken ekstra yağ koymayın. Dilerseniz tepsinin tabanına biber salçası sürebilirsiniz.
Etin eşit derecede pişmesi için, fırını önceden ısıtın ve kapağını kapalı tutun.
Hatay mutfağı ile özdeşleşen tepsi kebabının diğer adı 'sini kebabı'dır. Potasyum bakımından zengin olan bu besin, fırın veya ızgarada hazırlanabilir. İsmini pişirilme şeklinden alan kebap, Türk mutfağının önemli lezzetleri arasındadır. Bir porsiyon tepsi kebabı, günlük protein ihtiyacının yarısını karşılar. Kemik gelişimini desteklediği için özellikle çocuklar tarafından tüketilmesi önerilir. Malzemeleriniz hazırsa, ev yapımı tepsi kebabı nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir gelin birlikte görelim.

Tepsi Kebabı Tarifi İçin malzemeler
Yarım kg orta yağlı kıyma (Kıymayı birkaç kez kıyma makinesinde çektirirseniz daha lezzetli olur)
1 tane kuru soğan
1 tane yeşil biber
¾ demet maydanoz
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı pul biber
2 çay kaşığı tuz
Üzerini Süslemek İçin
1 tane domates
1 tane soğan
2 tane çarliston biber
Sosu İçin
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tepsi Kebabı Nasıl Yapılır?
Soğan, maydanoz ve yeşil biberi robotta çekin. Eğer robotunuz yoksa bunları çok ince olacak şekilde doğrayın.
Kıymayı derin bir kaba alın. Üzerine robottan geçirdiğiniz malzemeleri ve baharatları ekleyin.
Harcı iyice yoğurun. Kebabın şekli bozuk olsun istemiyorsanız, yoğurma işlemine dikkat edin.
Hazırlanan karışımı orta boy yuvarlak bir fırın tepsisine yayın. Hiç boşluk kalmayacak şekilde tepsinin her tarafını kapatın.
Üzerini süslemek için, domatesi dörde bölüp kıymanın üzerine dağıtın.
Biberlerin saplarını alıp ortan 2’ye bölüp domateslerin aralarına sıralayın.
Soğanı da soyup 4 parçaya ayırarak aynı şekilde sıralayın.
Salçayı sıvı yağ ile karıştırarak, tepsinin her tarafına gezdirin.
Önceden ısıtılmış fırında, 200 derecede pişirin. 40 dakika gibi bir sürede tepsi kebabı hazır olacaktır.
Tepsi kebabını, pirinç pilavı ve patlıcan turşusu ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Tepsi Kebabının Püf Noktaları Nelerdir?
Öncelikle kullanacağınız kıymanın çok yağlı olmaması gerekir. Mümkünse kıymayı iki kez çektirerek daha kıvamlı bir hale getirebilirsiniz.
Piştikten sonra etin küçülmesini istemiyorsanız, dana eti tercih edebilirsiniz.
Tarifi uygularken ekstra yağ koymayın. Dilerseniz tepsinin tabanına biber salçası sürebilirsiniz.
Etin eşit derecede pişmesi için, fırını önceden ısıtın ve kapağını kapalı tutun.