BARBUNYA PİLAKİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER NELERDİR?
300 gram barbunya (ayıklanmış olarak)
1 adet havuç
2 adet orta boy patates
1 adet soğan
3 diş sarımsak
2 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tuz
1 adet kesme şeker
1/2 tutam maydanoz(süslemek için)
BARBUNYA PİLAKİ NASIL YAPILIR? BARBUNYA PİLAKİ TARİFİ
Tencerenizi ocağa alın ve ısıtın.
Zeytinyağını ve rendelediğiniz soğanları ekleyip hafif kavurun.
Salçayı ilave edin ve kavurmaya devam edin.
Havuç ve patatesi ilave edip kavurmaya devam edin.
Sarımsağı ince dilimleyin ve tencereye ekleyip çevirin.
İnce yemeklik doğradığınız domatesi ekleyin ve karıştırın.
Harcınız helmelenmeye başlarken barbunyalarınızı içerisine alın.
Tuz, karabiber, toz şeker ve suyunu ekleyip karıştırın.
Ardından defne yaprağını ilave edin ve kapağını kapatıp 30 – 40 dakika pişirin.
Her 10 dakikada 1 kapağını açın ve bir tur karıştırın.
Piştikten sonra kapağını açın ve zeytinyağını ilave edip kapağını kapatıp soğumaya bırakın.
Soğuyan barbunya pilakinizi servis edeceğiniz tabağa alın ve üzerine maydanoz serperek servis edin.
Not: Barbunyanızı derin dondurucudan çıkarttıysanız kaynar suya alın ve 5 – 10 dakika bekletin.
300 gram barbunya (ayıklanmış olarak)
1 adet havuç
2 adet orta boy patates
1 adet soğan
3 diş sarımsak
2 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tuz
1 adet kesme şeker
1/2 tutam maydanoz(süslemek için)
BARBUNYA PİLAKİ NASIL YAPILIR? BARBUNYA PİLAKİ TARİFİ
Tencerenizi ocağa alın ve ısıtın.
Zeytinyağını ve rendelediğiniz soğanları ekleyip hafif kavurun.
Salçayı ilave edin ve kavurmaya devam edin.
Havuç ve patatesi ilave edip kavurmaya devam edin.
Sarımsağı ince dilimleyin ve tencereye ekleyip çevirin.
İnce yemeklik doğradığınız domatesi ekleyin ve karıştırın.
Harcınız helmelenmeye başlarken barbunyalarınızı içerisine alın.
Tuz, karabiber, toz şeker ve suyunu ekleyip karıştırın.
Ardından defne yaprağını ilave edin ve kapağını kapatıp 30 – 40 dakika pişirin.
Her 10 dakikada 1 kapağını açın ve bir tur karıştırın.
Piştikten sonra kapağını açın ve zeytinyağını ilave edip kapağını kapatıp soğumaya bırakın.
Soğuyan barbunya pilakinizi servis edeceğiniz tabağa alın ve üzerine maydanoz serperek servis edin.
Not: Barbunyanızı derin dondurucudan çıkarttıysanız kaynar suya alın ve 5 – 10 dakika bekletin.