Türkiye'nin çocuk nüfusu, 2016 yılı sonu itibarıyla tamı tamına 22 milyon 891 bin 140 olarak belirlendi.
Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilen çocuk tanımı 0-17 yaş arası vatandaşları kapsıyor. Bu veri Türkiye bazında incelendiğinde, ülkemizin çocuk nüfusu 2016 sonu itibarıyla 22 milyon 891 bin 140 olarak belirlendi. Çocuklar, ülke nüfusunun %28,7'sini oluşturdu. Yani bir başka tabirle her 4 vatandaşımızdan biri çocuk.
Bu oran birçok yönden ciddi önem arz ediyor. Eğitim sektöründen iş sektörüne dek birçok sektör bu rakamları baz alarak araştırmalarını yürütüyor. Örneğin ülkemizde eğitimciliğin yaygın olması, her ile bir üniversite kurulması sebeplerinden biri de bu.
Her ne kadar çoğu otorite fazla üniversite açılması ile ideal eğitim düzeyinin sağlanamadığını belirtse de bu kadar büyük bir nüfusun eğitim alma hakkı da es geçilemiyor ve böyle büyük projeler doğuyor. Ülkemizdeki onlarca üniversite sırf bu çocuk nüfusunun yarısını hedef alıyor ve sektörde bu çocukların eğitimi için binlerce kişi istihdam ediyor. Sadece çocuk nüfusu bile bir ekonomi kolunun var olması için yeterli.
Ayrıca çoğu büyük şirket de bu çocuk nüfusunu hitap alarak stajlar ve seminerler düzenliyor, gelecekte iş sahibi yapacağı gençleri araştırıyor.
Birçok yönden önem arzeden bu kitle, dünya nüfusunun 2016'da %30,3'ünü oluşturdu. En yüksek çocuk nüfus oranına sahip ilk üç ülke ise sırasıyla %56 ile Nijer, %55,3 ile Uganda ve %54 ile Mali oldu. Türkiye %28,7'lik çocuk nüfus oranıyla 167 ülke arasında en fazla çocuk nüfus oranına sahip 96. ülke olarak kayıtlarda yer aldı.
Kaynak: Ontrava.com