Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Masterchef İzmir Köfte Pilavı tarifi ve malzemeleri
#1
Konuya 
IZGARA KÖFTE VE PİLAV MALZEMELERİ

Pilavı için:

1/2 su bardağı tel şehriye

2 su bardağı bulgur

3 su bardağı tavuk suyu (normal su da kullanılabilir)

1 yemek kaşığı tereyağı

1/2 çay bardağı sıvı yağ

Köfte İçin;

500 gram orta yağlı dana kıyma

1 adet kuru soğan

2-3 dal maydanoz

1 adet yumurta

3 dilim bayat ekmek

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı pul biber

IZGARA KÖFTE VE PİLAV TARİFİ NASIL YAPILIR?

Pilav için;

Pilav tenceresine tereyağ ile sıvıyağ alın, orta ısıda tel şehriyeyi rengi pembeleşene dek kavuralım.

Bulguru suyla yıkayıp süzün ve tencereye ilave edip karıştırın. Tuzunu ekleyin.

Üzerine haşlanmış tavuk suyunu ilave edip bir kez karıştırıp pilavın suyunu çekene dek pişirin. Suyunu çeken bulgur pilavının üzerine havlu kağıt koyun kapağını kapatıp kenarda demlenmeye bırakın.

Köftesi için;

Soğanı köfteyi yapacağınız kaba rendeleyin. Bayat ekmekleri de üzerine rendeleyin.

Yumurtayı kırın, maydanozları ince ince kıyın, tuzunu, pulbiberini ve karabiberini de ekleyip hepsini yoğurun.

Parçalar alıp elinizle köfte şekli verip ızgara yapacağınız tavada arkalı önlü köfteleri pişirin.

Servis tabağınızın ortasına kase içine doldurduğunuz pilavı ters çevirin. Yanlarına köfteleri dizin. Afiyet Olsun.

SanalikaForum'in imzası Forum Kurallarını Okumak İçin Linkleri görebilmek için Üye Olun veya Giriş Yapın.
Ara
Cevapla
Teşekkür verenler:


Hızlı Menü:

Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Forumun saati Türkiye saatine göre ayarlanmıştır. Sonra bi yere geç kalınca SanalikaForum'dan şikayetçiyim demeyin.

Taklitlerimizden sakının/Grafikleri çalan Ajdar olsun.


Online Shopping App
Online Shopping - E-Commerce Platform
Online Shopping - E-Commerce Platform
Feinunze Schmuck Jewelery Online Shopping