Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
AKP önceden vaadettiği 2023 hedeflerini sitesinden kaldırdı
Konuya 
Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. kuruluş yıldönümü olan 2023'ü hedef gösteren iktidar, bu hedefleri de yıllar önce açıklamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan sık sık "Hedef 2023" diyerek halka seslenmişti. Peki 2023 seçimlerine hazırlandığımız bu dönemde iktidarın 2023 hedeflerine ne oldu?

Dünya uçmalı arabalı, uzaya kaçmalı 'millenium' çağına hazırlanırken, Türkiye'de iktidarın Ay'a sert iniş söylemleri, diğer vaatleri gibi havada kaldı. Türk lirasının hızla değer kaybetmesiyle alevlenen kriz, korona virüs pandemisinin ardından iktidarın ekonomi politikalarındaki ısrarın etkisi ile bugünkü halini aldı. Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. kuruluş yıldönümü olan 2023'ü hedef gösteren iktidar, bu hedefleri de yıllar önce açıklamıştı. 

12 Haziran 2011 Genel Seçimleri öncesinde AKP’nin seçim beyannamesi 2023 hedefleri üzerine kurulmuş, 12 yılda yapılması planlanan onlarca vaat sıralanmıştı. Bu seçim kampanyası sandıkta da karşılık bulmuş, parti seçimlerde yüzde 49,95 oy oranını yakalamıştı. 

İktidarın 2023 hedeflerini İnstagram hesabından paylaşan gazeteci Zefer Arapkirli, 2023 seçimlerine hazırlandığımız bu dönemde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yıllardır "Hedef 2023" diyerek dillendirdiği hedeflerin AKP'nin sitesinden kaldırıldığını belirtti.

Arapkirli paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"BUNU DA GÖRDÜK ???

Şu tabloyu internet sitesinden kaldırmışlar.
Komple bir "ıskalama" olduğu için, utanıp silmişler.
Yahu, yayınlanmış bir posteri nasıl güncelleyeceksin?
Yanılmışsın işte.
Çünkü, gerçekçi değilsin,
Çünkü desteksiz atıyorsun.
Çünkü kandırıyorsun milleti."

"TÜRKİYE HAZIR HEDEF 2023!" diyen iktidar, o günlerde halka şöyle sesleniyordu:

"Bir Türkiye hayal ediyorum, yeni bir anayasa ile ileri demokrasiye kavuşmuş.
Bir Türkiye hayal ediyorum, bu gökkubbe altında kardeşliğini pekiştirmiş.

Bir Türkiye hayal ediyorum. milleti devletinden razı, vatandaşları mutlu, müreffeh ve özgür.
Bir Türkiye hayal ediyorum. bütün farklılıkları, bütün fikirleri, bütün inançlarıyla, Ay Yıldız'in altında birlik ve dirlik içinde..

Bir Türkiye hayal ediyorum, dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmuş.
Bir Türkiye hayal ediyorum, milli geliri 2 trilyon dolara ulaşmış.

Bir Türkiye hayal ediyorum. Kişi baş geliri 25 bin dolara yükselmiş.
Bir Türkiye hayal ediyorum, ihracatı yılda 500 milyar doları aşmış

Bir Türkiye hayal ediyorum, işsizliği yüzde 5'in altına düşürmüş.
Bir Türkiye hayal ediyorum, donanım, özgüven ve erdemli gençler yetiştirmiş.

Bir Türkiye hayal ediyorum, istisnasız her bir vatandaşı sosyal devlet güvencesine kavuşmuş.
Bir Türkiye hayal ediyorum, kendi uçağını, kendi uydusunu, kendi savaş gemisini, kendi tankını, kendi insansız hava uçaklarını üretmeye başlamış.

Bir Türkiye hayal ediyorum, bir baştan bir başa en modern kara, demir ve hava yolları ile örülmüş
Bir Türkiye hayal ediyorum. bütün vatandaşları en ileri iletişim teknolojilerine sahip olmuş.

Bir Türkiye hayal ediyorum, GAP, DAP ve KOP projelerini tamamlamış. dünyanın tarım üssü haline gelmiş.
Bir Türkiye hayal ediyorum, marka şehirleri küresel rekabette en öne geçmiş.

Bir Türkiye hayal ediyorum, dünyanın lider ülkelerinden biri olmuş.
Cumhuriyetimizin 100. yılına işte böyle bir Türkiye lle girmeyi hayal ediyorum.

Başarılmayacak hedef yoktur. Yeter ki hedeflerimiz ortak olsun. İnanalım, birlikte çalışalım, milletimiz kazansın.
Geleceğin Türkiye'si için yeni hayallerimizi de gerçeğe dönüştürmeye hazırız.
Biz hazırız. Millet hazır.

TÜRKİYE HAZIR
HEDEF 2023!"

60120231226434291186.JPG

SanalikaForum'in imzası Forum Kurallarını Okumak İçin Linkleri görebilmek için Üye Olun veya Giriş Yapın.
Ara
Teşekkür verenler:

Hızlı Menü:

Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Forumun saati Türkiye saatine göre ayarlanmıştır. Sonra bi yere geç kalınca SanalikaForum'dan şikayetçiyim demeyin.

Taklitlerimizden sakının/Grafikleri çalan Ajdar olsun.

Vidinli.net Shopping Platform