Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gelinim Mutfakta Sinop mantısı tarifi
#1
Konuya 
Sinop mantısı diğer mantı çeşitleriyle yarışa giren bir lezzet olarak görülüyor. Sosunda ceviz kullanılan bu enfes Sinop mantısı tarifini henüz denemediyseniz mutlaka denemeniz gerekiyor.

MALZEMELER

Hamuru için:
2 yumurta
2 su bardağı su
Aldığı kadar un
İç harcı için:
2 adet soğan
500 gram kıyma
Bir tatlı kaşığı karabiber
Haşlamak için:
Tuz
Su
Sosu için:
2 diş sarımsak
2 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi

TARİF

Hamur malzemelerini derin bir kabın içine alın ve malzemeleri yoğurun. Yoğurma işlemi bittikten sonra üzerini bir nemli havluyla örtün ve 20 dakika kadar dinlendirin.
Sıra geldi iç harcı hazırlamaya. Soğanları rendeleyin, kıyma ve karabiberle karıştırarak harcı hazır hale getirin.
Hamuru iki ayrı bezeye ayırın. Bezeleri unlayarak açın ve hamurdan küçük olmayan kareler kesin.
Hazırladığınız iç harcı karelerin içine bölüştürerek koyun. Hamurun iki çapraz köşesini içe ve dışa bükerek kapatın.
Haşlamak için tencereye su koyun ve kaynatın. Su kaynayınca tuzu ilave edin ve mantıları tencereye alıp mantıları haşlayın.
Şimdi ise sosunu hazırlayacağız. Sarımsakları ezin ve süzme yoğurtla karıştırın. Cevizleri tereyağında hafif kızartın.
Mantılar piştikten sonra süzün ve servis tabağına alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı cevizi koyarak servis yapın.

SanalikaForum'in imzası Forum Kurallarını Okumak İçin Linkleri görebilmek için Üye Olun veya Giriş Yapın.
Ara
Cevapla
Teşekkür verenler:


Hızlı Menü:

Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Forumun saati Türkiye saatine göre ayarlanmıştır. Sonra bi yere geç kalınca SanalikaForum'dan şikayetçiyim demeyin.

Taklitlerimizden sakının/Grafikleri çalan Ajdar olsun.


Online Shopping App
Online Shopping - E-Commerce Platform
Online Shopping - E-Commerce Platform
Feinunze Schmuck Jewelery Online Shopping