Taze enginar dolması hangi yörenindir - enginar dolması tv8 tarifi hazırla izle - tv8 enginar dolması tarifi izle - enginar dolması MasterChef Türkiye All Star - 15 haziran MasterChef Türkiye All Star izle - MasterChef Türkiye All Star 15 haziran tv8
Enginar Dolması Tarifi İçin Malzemeler
Bütün halde satın aldığınız enginarları dikkatli bir şekilde ayıklayın. Fazla ve zedeli yapraklarını temizleyin, tüylü olan kısımlarını muntazam bir şekilde çıkartın.
Enginar Dolması Tarifinin Pişirme Önerisi
Hazırladığınız zeytinyağlı dolma harcında arzu ettiğiniz kuru ve taze baharatlara yer verebilirsiniz.
Enginar Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
Enginarın güzelce temizlemek oldukça önemli. Adım adım anlatımlı olarak enginar temizleme içeriğimiz size yardımcı olacak. Temizlenen enginarları mutlaka limonlu suda bekletmek gerekir. Eğer yapraklı enginarları buzlukta saklamak isterseniz şoklama yöntemini uygulamalısınız. Bu sayesinde enginarın içindeki vitaminleri kaybetmemiş olursunuz. Bunun için geniş bir tencerede limonlu ve kaya tuzlu kaynamış suda enginarları 3 haşlayın. Ardından buzlu suya koyun ve birkaç dakika bekletin. Daha sonra biz mutfak bezi yardımıyla fazla suyunu alın, oda sıcaklığında tamamen kuru olana kadar bekletin. Son olarak buzdolabı poşetine koyarak yaklaşık 1 yıl saklayabilirsiniz.
Enginar Dolması Nasıl Yenir?
Enginar dolmasını yemeğe dışındaki yapraklardan başlanır. Yapraklar tek tek kopartılır ve enginar yaprağındaki etli kısmını dişinizle sıyırarak yiyebilirsiniz. Son olarak enginarın en etli kısmı olan çanak kısmını afiyetle tüketebilirsiniz.
Enginar Dolması Tarifi İçin Malzemeler
- 3adetenginar (taze, çiçek enginar)
- 1çay bardağıpirinç
- 1/4demetdereotu
- 3-4daltaze soğan
- 1adetsoğan
- 1adetlimon suyu
- 1/4su bardağızeytinyağı
- 1tatlı kaşığıtoz şeker
- 1tatlı kaşığıtuz
- 1çay kaşığıkarabiber
- 1çay kaşığıyenibahar
- 1çay kaşığıtarçın
- 1adettaze sıkılmış limon suyu
- 3yemek kaşığızeytinyağı
- 2su bardağısu
Bütün halde satın aldığınız enginarları dikkatli bir şekilde ayıklayın. Fazla ve zedeli yapraklarını temizleyin, tüylü olan kısımlarını muntazam bir şekilde çıkartın.
Enginar Dolması Tarifinin Pişirme Önerisi
Hazırladığınız zeytinyağlı dolma harcında arzu ettiğiniz kuru ve taze baharatlara yer verebilirsiniz.
Enginar Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Enginarların saplarını çiçeğe yakın yerden kesin, güzelce yıkayın. Dış yapraklarının bir kısmını koparın. Enginarları yan yatırıp 2 parmak kadarını kesin.
- Ortasından başlayarak birkaç sıra yaprağını çekerek koparın ve göbek kısmında yer alan tüylü kısmı da bir kaşık yardımıyla oyarak temizleyin. Yapraklarını dilediğiniz şekilde seyreltebilirsiniz. Bu şekilde hazırladıktan sonra derin bir kap içinde limonlu suda bekletin.
- İç harcı için gerekli tüm malzemeleri bir kap içinde karıştırın.
- Hazırladığınız iç harç ile enginarları güzelce doldurun. Ara yapraklarına da harçtan koyabilirsiniz. Enginarları tencereye alın. Suyu ve zeytinyağını ekleyip tencerenin kapağını kapatın.
- Ocağın altını açın ve kaynamaya başlayınca altını kısıp pişmeye bırakın. Yapraklar yumuşayıp, pirinçler piştiğinde ocağı kapatın.
- Tencerede soğumaya bırakın.
- Dolmaları servis tabağına alın, üzerine zeytinyağı gezdirin. Doğranmış dereotu serperek servis edin. Afiyet olsun.
Enginarın güzelce temizlemek oldukça önemli. Adım adım anlatımlı olarak enginar temizleme içeriğimiz size yardımcı olacak. Temizlenen enginarları mutlaka limonlu suda bekletmek gerekir. Eğer yapraklı enginarları buzlukta saklamak isterseniz şoklama yöntemini uygulamalısınız. Bu sayesinde enginarın içindeki vitaminleri kaybetmemiş olursunuz. Bunun için geniş bir tencerede limonlu ve kaya tuzlu kaynamış suda enginarları 3 haşlayın. Ardından buzlu suya koyun ve birkaç dakika bekletin. Daha sonra biz mutfak bezi yardımıyla fazla suyunu alın, oda sıcaklığında tamamen kuru olana kadar bekletin. Son olarak buzdolabı poşetine koyarak yaklaşık 1 yıl saklayabilirsiniz.
Enginar Dolması Nasıl Yenir?
Enginar dolmasını yemeğe dışındaki yapraklardan başlanır. Yapraklar tek tek kopartılır ve enginar yaprağındaki etli kısmını dişinizle sıyırarak yiyebilirsiniz. Son olarak enginarın en etli kısmı olan çanak kısmını afiyetle tüketebilirsiniz.